Ara

Okulumuzda kız ve erkek öğrencilerimize  KUR'AN-I KERİM'İ  güzel  okuma  yarışması  yapıldı.

Ara

Öğrencilerimiz ile birlikde sınıflarımıza Şehitlerimizin ve Bilim Adamlarının ismini verdik.

Ara

LGS için geri sayım başladı

8. sınıf öğrencilerimiz, 7 Haziran 2020 tarihinde yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı ile ilgili olarak bilgilendirildi.

Sosyal Bilgiler öğretmenimiz Ahmet DİNCER, okulumuz 8. sınıf öğrencilerine sene sonunda yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile ilgili mini bir bilgilendirme konferansı verdi. Dincer, sınavın 7 Haziran 2020 tarihinde yapılacağını hatırlatarak, hangi dersten kaç soru çıkacağını ve bunların katsayılarının neler olacağını anlattı.

90 SORU, 135 DAKİKA

Öğrencilerimizin sorularını da cevaplandıran Dincer, toplamda 90 soru için 135 dakikaları olacağını belirtti. Sınava hazırlık sürecini nasıl geçirmeleri gerektiği hakkında da tavsiyelerde bulunan Dincer, tercih sürecinin öneminden bahsetti. Öğrencilerimiz de LGS için yeterince konsantre olacaklarının sözünü vererek buğundan itibaren geri sayıma başladı.

Kas

Okulumuzda devamsızlık problemi yaşayan öğrencilerimizin velilerine ev ziyareti yapılarak ve velilerimizi okula davet ederek devamsızlık prolemi üzrenine bilgilendirme yapıldı.

AFET   EĞİTİMİ

Okulumuzda öğrencilerimize  yönelik afet eğitimi semineri ve yangın tatbikatı yaparak afet hakkında öğrencilerimizi bilinçlendirdik.

AŞURE ETKİNLİĞİ

Resul-i Ekrem, muharrem ayını "Şehrullahi'l-Muharrem" olarak yani  "Allah'ın ayı Muharrem"olarak nitelendirmiştir. Muharrem ayı, ilahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve ikramın coştuğu bir aydır. Allah'ın günü, ayı, yılı olmaz, ancak Allah'ın rahmetine ermenin önemli bir fırsatı olduğu için Peygamberimiz tarafından bu şekilde ifade edilmiştir.

ÖĞRENCİLİREMİZE  AŞURE  İKRAM  ETTİK

Okulumuz da öğrencilere muharrem ayının önemini hissetirmek amacıyla aşure ikram edildi.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

SABIR GÜCÜ

Sabır, erişebileceğimize inandığımız bir hedefe varmak için, usulünce çalışıp çabalamak, geçirilmesi gereken süreyi telaşsız ve sükunetle beklemektir.

Sabır gücünü elde etmek için birinci adım, sonuca ulaşma inancı ve azmini gösterebilmektir. Çünkü ancak inanarak sabredenler sonuca ulaşır.

"Acele işe şeytan karışır," atasözünü de hatırlayarak bilirizki telaş, acele ve düşüncesiz davranış, insanı sabır gücünden uzaklaştırır.

Sabır, tembelce beklemek değildir.

Belirtilen  bu prensipleri uygularken, unutulmamalıdır ki sabır, başımıza gelenlere kuru kuruya katlanmak, durgun ve hareketsiz kalarak, pasif bir bekleyiş değildir.

Dinler tarihine baktığımızda, "Sabır"ın, bütün peygamberlerin ortak özelliği olduğunu görürüz. Her biri, pek çok sıkıntılara uğramış, çeşitli eziyetlere maruz kalmış, yurtlarından çıkarılıp sürülmüş, zindanlara atılmış ama daima sabretmişlerdir.

HZ.YUSUF'UN SABRI

Hz. Yusuf (as) imtihan olarak kardeşlerinin fitneleriyle kuyuya atılması, köle olarak satılması, mısır azizinin kölesi olması, Züleyha kendisinden murad almak istemesi, zindana atılması bir insanın başına gelecek bilecek her türlü zorluklarla karşı karşıya kalmaktadır.

Hz. Yusuf hayatı boyunca türlü sıkıntıların çekmesinin sabırla atlattığını görmekteyiz.

Ekm

Ekim ayı değeri olan ''Cömertlik ve Misafirperverlik''  temalı resim yarışmamızı 5/A sınıfından ''Halime Selçak '' adlı öğrencimiz kazanmıştır.

Ekm

Cumhuriyetimizin 96.yılını  büyük bir çoşku ve sevinçle kutladık.